Snelle citroen pastaschotel van de barbecue

In samenwerking met

Snelle citroen pastaschotel van de barbecue

Deze eenvoudige maar heerlijke citroen pastaschotel is een perfecte doordeweekse maaltijd of een geweldig bijgerecht voor je volgende barbecuefeestje. In Italië noemen ze dit pasta al limone en dan maken ze het met Parmezaanse kaas en een hoop boter. Wij hebben roomkaas gebruikt. Waarschijnlijk niet heel Italiaans maar wel heel lekker.

Zeiden we al dat dit een makkelijk recept was? Je gooit alles in een ovenschaal en dan laat je de barbecue verder het werk doen.

Wij zetten de ovenschaal in de Masterbuilt portable smoker. Dat is een kleine smoker die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. En het is echt een hele leuke smoker maar hij hoeft niet te roken als je dat niet wil. Plaats gewoon geen rookhout en je hebt gewoon een barbecue die je net zp makkelijk op temperatuur kunt houden als een oven.

De saus is klaar als de ui en knoflook zacht zijn geworden. Die knoflook is niet meer zo scherp als verse knoflook en wordt mild en boterachtig. Daarom hoef je ook niet bang te zijn om de hele bol knoflook in de saus te verwerken.

De tenen knoflook knijp je makkelijk uit de bol en dan pureer je het met je koksmes door het plat te drukken op je snijplank. Daarna roer je het door de rest van de saus.

Dan mag de gekookte pasta erbij. Wij namen dikkere penne pasta omdat daar zo lekker de saus in gaat zitten. Bij de saus scheppen we ook nog een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta. Daarmee wordt de saus iets dunner.

Deze citroen pastaschotel is zo al heel lekker, maar je kunt er ook gegrilde kip of vis bij serveren. De pasta aten wij warm maar is ook heerlijk koud. Je kan het in de koelkast zeker een paar dagen goed houden.

Ga jij deze citroen pastaschotel ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • 200 gram roomkaas (bv MonChou)
 • 1 citroen
 • 1 witte ui
 • 5 el olijfolie
 • 1 bol knoflook
 • 15 gram verse Italiaanse kruiden
 • Zwarte peper naar smaak
 • gekookte pasta
 • zest van citroen
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 180ºC.
 2. Snipper de ui, snij de citroen doormidden en snij de kop van de bol knoflook.
 3. Neem een ovenschaal, smeer de helft van de olijfolie over de bodemen. Verdeel de ingredienten, behalve de pasta en de citroenzest over de bodem. Leg de citroen en knoflook met de snijkant naar beneden.
 4. Sluit het deksel en kook de saus voor 30 tot 40 minuten tot de ui en de knoflook zacht is geworden.
 5. Knijp de tenen knoflook uit de bol en pureer deze. Stop ze terug in de ovenschaal en roer alles tot een egale saus.
 6. Schep een paar eetlepels kookvocht van de pasta door de saus tot het de gewenste dikte heeft.
 7. Schep nu de pasta erbij en maak het af met wat citroenzest.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook