Pittige aardappelschijfjes van de grillplaat

In samenwerking met

Pittige aardappelschijfjes van de grillplaat

De lijst met lekkere bijgerechten blijft nog altijd lekker groeien. En er is niets zo Hollandsch als aardappel bij het eten. Maar ook daar kan je ook nog genoeg mee variëren om wat aparts op tafel te zetten. Dat denken we met deze pittige aardappelschijfjes gedaan te hebben.

We zien deze aardappelschijfjes ook wel tijdens een tapasavond op tafel staan.

Het bakken van aardappelschijfjes op de grillplaat is net zo makkelijk als in een pan. Alleen heb je veel meer ruimte en kan je gebruik maken van de verschillende hittezones op de plaat.

Je bent dus de hele tijd bezig met het draaien en verplaatsen van de aardappelschijfjes. Als je hier wat handiger in wordt dan kan je voor de hele familie alle aardappelschijfjes tegelijk klaar hebben.

Heb je niet zo’n zin in dit werk dan mag je ze natuurlijk ook in de frituur gooien. Als jij niets zegt dan doen wij dat ook niet.

Als de aardappelschijfjes zo goed als klaar zijn dan leg je ze aan de koelste kant zodat ze warm blijven en kan je de saus maken in een wok op de wokbrander van de Grillrost grillplaat. Je moet wel snel werken en blijven roeren om de ingredienten niet te laten verbranden. Dat zou jammer zijn.

Het moet een dikke saus worden maar dreigt het toch te droog te worden dan mag er wat water bij.

Is de saus klaar dan gaan de aardappelschijfjes erbij. De droog gebakken schijfjes zuigen nu de hete saus op. Als je ze nu nog even doorbakt dan heb je meteen tijd om een paar mooie ribeyes op de plaat te gooien.

Is het vlees klaar dan kan je alles serveren. Deze aardappelschijfjes hebben al een lekkere kick maar voor de echte pepperhead kan je nog wat extra jalapeño schijfjes serveren. Ziet er ook meteen duidelijk uit dat dit geen gewone aardappelschijfjes zijn.

Ga jij deze pittige aardappelschijfjes ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 800 gram aardappelschijfjes
 • Een paar el olijfolie

Voor de saus

 • 2 teentjes knoflook geraspt
 • 1 grote witte ui, gesnipperd
 • 70 gram tomatenpuree
 • 2 tl kurkuma
 • 1 tl mosterdpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl zeezout
 • 1 tl chiliflakes
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 el olijfolie
 • 3 el water
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Verdeel de olijfolie over de grillplaat en leg  daar dan de aardappelschijfjes op. Bak ze om en om tot ze mooi goudbruin zijn. Schuif ze dan aan de koelere kant van de plaat om warm te houden.
 2. Zet een wok boven het vuur en doe daar de olijfolie en gesnipperde uitjes bij. Als de uitjes glazig zijn mag de knoflook en de kruiden erbij. Laat dit even kort bakken tot je de kruiden gaat ruiken en dan roer je snel de tomatenpuree erdoor. Als de saus te droog dreigt te koken dan mogen er een paar eetlepels water bij.
 3. Gooi de aardappelschijfjes erbij en schud de pan een paar keer lekker door zodat de saus goed verdeelt wordt over de schijfjes.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook