Spareribs in appel siroop

In samenwerking met

Spareribs in appel siroop

Eén van de meest gestelde vragen is toch wel of er een snellere manier is om spareribs te bereiden. We hebben natuurlijk onze 1 uur spareribs maar die zijn niet fall-off-the-bone zoals ze dat noemen.

Deze spareribs in appel siroop zijn klaar in 2 a 3 uur en zijn ook nog eens lekker zoet. Dat kan haast niet beter toch?

Voor de appelsiroop gebruiken we Granny Smith. De iets zurige appel samen met het citroensap compenseert de zoetheid van de suiker. Voor dit recept raden we aan geen zoete appels te gebruiken, anders smaakt de appelsiroop echt alleen maar erg zoet.

Eerst laat je de suiker samen met een paar eetlepels water en een flinke klont boter iets karameliseren. Wacht niet tot de suiker helemaal bruin is. Als de boter gesmolten is en de suiker opgelost dan mogen de appels erbij.

Als de appels een half uurtje hebben gesudderd dan zie je dat er een hoop vocht is onttrokken uit de appels. De appels mag je nu uit de pan scheppen en de siroop laat je achter in de pan.

Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk spareribs in de pan wurmt. We willen de spareribs namelijk stoven in plaats van koken. Dus zorg dat je pan, in dit geval een dutch oven, precies groot genoeg is voor de hoeveelheid spareribs die je wil bereiden.

Na 2 uur stoven zie je dat het vlees van de botjes is terug getrokken. Het vlees is nu bijna fall-off-the-bone. Wij houden onze spareribs liever iets steviger dus mogen ze uit de pan. Wil jij ze echt nog malser dan laat je ze gewoon nog een half uurtje liggen.

We grillen ze nog wel even af. Hou ze wel goed in de gaten want de suiker in de siroop verbrand snel. Veel keren en verplaatsen dus.

Dit zijn onze spareribs in appelsiroop. Ga jij deze lekkere zoete spareribs ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 strengen babyback spareribs
 • Peper en zout
 • 200 gram rietsuiker
 • 60 gram boter
 • 6 zure appels (Granny Smith)
 • 2 a 3 el water
 • Sap van halve citroen
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC.
 2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels dan in blokjes.
 3. Neem een dutch oven en zet deze op het vuur. Doe de suiker, water, boter en het citroensap in de pan en wacht tot de suiker is opgelost.
 4. Doe de appels erbij en sluit het deksel. Laat het zo een half uur sudderen. Verwijder ondertussen het vlies van de spareribs door een bot mes tussen het bot en het vlies te steken. Als je nu het mes optilt terwijl je de spareribs naar beneden duwt trek je zo het vlies van de botjes.
 5. Snij de spareribs in delen zodat ze makkelijk in de pan passen en bestrooi ze voor en achter met peper en zout.
 6. Schep de helft van de appels uit de pan en laat alle siroop achter. Stop nu alle spareribs in de pan en sluit het deksel.
 7. Als de spareribs 2 uur gestoofd hebben dan mogen ze eruit om ze aan beide zijden af te grillen.
 8. Serveer dan de spareribs met de appeltjes.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook