Souvlaki van varkenshaas

In samenwerking met

Souvlaki van varkenshaas

Dit is geen authentieke souvlaki. Dat weten we. Echte souvlaki komt van buikspek. Dat is ook erg lekker maar voor sommige mensen gewoon te vet. Daarom hebben wij een variant gemaakt van varkenshaas.

Van 600 gram varkenshaas maak je ongeveer 6 souvlaki spiesjes. Hou je een feestje of heb je honger dan maak je natuurlijk meer. Probeer om de varkenshaas in gelijke blokjes te snijden. Zitten er kleinere stukjes bij dan rijg je die aan de einden van de stokjes. Over het algemeen steken die delen aan de buitenkant van de barbecue waar het iets koeler is.

In de marinade zit geen zout. De stukjes varkenshaas zijn erg klein en dan neem je het risico dat de souvlaki te zout wordt. In plaats daarvan strooien we het zout op het vlees voor de spiesjes onze kamado Joe op gaan.

Wij laten de varkenshaas eerst indirect op temperatuur komen. Dan gaart het vlees gelijkmatiger en droogt het oppervlak een beetje uit waardoor het afgrillen straks sneller gaat.

In de tussentijd kan je mooi aan de andere kant van het rooster wat boter citroen aardappeltjes maken. Of alvast een paar pita broodjes. Op de Kamado Joe Classic 3 is ruimte genoeg. Door het gebruik van de halve maan plate setters hebben we 2 zones kunnen maken. Zo kan je tegelijk op verschillende manieren gerechten bereiden.

Als de souvlaki een kerntemperatuur van ongeveer 60°C heeft dan zijn we klaar met de eerste stap. Dat meten we natuurlijk met onze Thermapen. Daarna gaan we ze afgrillen aan de andere kant. Hou de spiesjes goed in de gaten want het gaat nu erg snel. Het zou jammer zijn als de boel verbrandt.

Deze souvlaki serveren we met wat pitabroodjes, citroen aardappeltjes, gigantes en natuurlijk een flinke schep tzatziki.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm
  2. Maak de marinade door de rest van de ingrediënten te mixen. Doe de blokjes varkenshaas in de marinade en laat dit een nachtje in de koelkast staan.
  3. Rijg ongeveer 100 gram varkenshaas aan een spiesje en bestrooi met wat zout.
  4. Zorg voor 2 zones op de barbecue en leg de souvlaki aan de koele kant van de barbecue tot een kerntemperatuur van ongeveer 60°C.
  5. Gril ze daarna rondom af tot een kerntemperatuur van 65°C.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook