worst met zoetzure paprika en ui

worst met zoetzure paprika en ui

Worst met zoetzure paprika en ui is niet alleen maar een lekker recept, maar ook een perfecte bereiding voor worstjes. De hartige braadworst en de zoetzure groentes vullen elkaar heel goed aan en op een broodje is het nog veel lekkerder.

Het is een beetje meer werk dan zomaar een worstje grillen, maar als je worst eenmaal zo bereid hebt, wil je niet anders meer.

bakken-van-paprika-en-ui

Bak de paprika en ui in een ruime koekenpan totdat alles zacht en bruin is. Wil je dit helemaal op de barbecue doen plaats dan een wok boven de hete kolen. Dat gaat prima.

opgebakken-paprika-en-ui

Roer en schud de appelazijn en suiker door de groentes en doe alles in een aluminium bakje. Ga je voor een grotere hoeveelheid worst neem dan gerust een braadslee of iets dergelijks.

worsten-indirect-garen-in-een-bakje-met-paprika-en-ui

De worsten verwarm je nu indirect totdat ze bijna gaar zijn tot een kerntemperatuur van 60ºC. De worsten zijn dan door en door een gelijke gaarheid en sappig. Ze zijn alleen nog niet mooi bruin en knapperig. Maar dat gaat helemaal goed komen.

worstjes-afgrillen-boven-hete-kolen

Boven de hete kolen gaan ze in een paar minuten om en om totdat ze mooi bruin zijn.

gare-worstjes-warm-houden

Als ze helemaal naar wens zijn dan leg je ze terug in de aluminium bakjes totdat je ze gaat eten of uitdelen. Dit kan je heel lang volhouden terwijl je de rest van de gerechten aan het bereiden bent.

Ingrediënten

 • 3 verse braadworst
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 grote witte ui door midden en dan in reepjes
 • 1 rode en 1 groene paprika in reepjes
 • 3 eetlepels appelazijn
 • 3 eetlepels witte suiker
 • zout en verse peper naar smaak
 • Eventueel 3 pistoletjes

Bereiding

 1. Warm een koekenpan op met half hoog vuur. Doe wat olijfolie in de pan en gooi de ui en de paprika erbij.
 2. Roerbak 8 tot 10 minuten totdat alle groentes zacht zijn en hier en daar een bruin randje hebben.
 3. Zet het vuur uit en doe de appelazijn en de suiker erbij. Roer of schud nu alles goed door elkaar totdat de suiker gesmolten is. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
 4. Doe de zoetzure groentes in een aluminium bakje, groot genoeg voor de 3 worsten. Ga je meer worsten barbecueën, dan kan je natuurlijk een groter bakje nemen.
 5. Bereid een barbecue voor met 2 zones en plaats het aluminium bakje met de zoetzure groentes aan de koelere zone. Leg daar de 3 worsten bovenop en sluit het deksel.
 6. Je kunt nu ook wat rookhout toevoegen aan de kolen. Er is tijd genoeg om een lekkere rooksmaak toe te voegen aan de worst.
 7. Draai de worsten na 10 minuten een slag en verwarm de worsten in ongeveer 20 minuten tot een kerntemperatuur van 60ºC.
 8. Nu heb je het deksel niet meer nodig want we gaan grillen. De worsten grillen we rondom lekker bruin, ongeveer 3 minuten. Een paar donkere plekken mag. Je hoeft nu niet meer bang te zijn dat de worsten zullen openbarsten omdat al het vet zich al mooi in de worst heeft verdeeldt en het vlees al stevig is geworden door het garen.
 9. Nu mogen de worsten terug in de bak met zoetzure groentes en kan je ze warm houden totdat ze gegeten mogen worden. Je zou nu nog wat broodjes door midden kunnen snijden en even roosteren boven de hete kolen.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook