In English

Griekse tzatziki met honing

Griekse tzatziki met honing

Dit recept voor Tzatziki is zeker niet te moeilijk en een hit op elke barbecue. Serveer het niet te vroeg want als er stokbrood bij in de buurt staat is het op voordat de lamskoteletjes of de griekse burgers op tafel staan.

alle ingredienten voor de tzatzikiDit zijn alle ingredienten voor een “echte” Griekse tzatziki. waarbij de knoflook natuurlijk de hoofdrol speelt. Wij hebben alleen nog een belangrijke bijrol voor de honing die deze tzatziki echt speciaal maakt. Deze honing komt van Imkerij de Drakenbijen.

griekse stijl yoghurt voor de tzatzikiTzatziki maak je van yoghurt. En dan het liefst van dikke yoghurt. Tegenwoordig heb je in elke supermarkt Griekse stijl yoghurt liggen die uitermate geschikt is voor tzatziki.

komkommer laten uitlekken voor de tzatzikiRasp de komkommer en laat alles goed uitlekken. Zo wordt de tzatziki niet te dun. Je kan de geraspte komkommer ook in een schone theedoek wikkelen en uitknijpen.

tzatziki met citroen zestRasp een citroen voor de zest. Met de zest en wat verse dille maak je er een frisse tzatziki van. De olijfolie zorgt ervoor dat het lekker romig wordt.

honing in de tzatzikiWe wisten dat er veel verschillende soorten honing waren maar dat ze zo verschillend konden zijn wisten we ook niet. Wij gebruiken hier de Limburgse zomerhoning. Deze heeft een muntsmaak die helemaal perfect is voor deze tzatziki.

griekse tzatzikiDeze tzatziki hoort bij elk barbecuefeestje op tafel te staan maar werkt natuurlijk het best bij een tafel vol Griekse gerechten.

Ingrediënten

 • 250 gram Griekse stijl yoghurt
 • een halve komkommer
 • 1 handje verse dille
 • 3 tot 4 teentjes, knoflook
 • zest van 1 citroen
 • 1 eetlepel rode wijnazijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 flinke eetlepels honing
 • peper en zout naar smaak

Bereiding

 1. Doe de Griekse yoghurt in een ruime kom
 2. Rasp de komkommer, laat het uitlekken en doe dit bij de yoghurt.
 3. Rasp de knoflookteentjes en de citroenschil voor de zest en doe dit er ook bij.
 4. Roer de rode wijnazijn en knoflookolie door de tzatziki
 5. Snij de dille fijn en dan mag dit er ook bij
 6. Breng op smaak met een beetje peper en zout en schenk daarna de honing erdoor

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook