Chili vis tortilla met gegrilde kersen salsa

Chili vis tortilla met gegrilde kersen salsa

Chili vis tortilla is een licht en pittig gerecht voor een warme zomeravond. Ook lekker voor de lunch hoor, maar zomeravond klinkt mooier. De kabeljauw krijgt een lekkere kick van de rub en wordt perfect afgemaakt met de kersen salsa.

kabeljouwhaas-2Wij gebruiken hier kabeljauwhaas. Wel iets duurder dan gewone kabeljauwfilet maar wel het lekkerste deel van de kabeljauw. Het vlees van de kabeljauwhaas is steviger en perfect om te grillen op de barbecue.

kabeljouwhaas-in-chili-rubPas op met de rub. We gaan weliswaar voor pittig maar de delicate smaak van de vis wi je nog wel blijven proeven. De hoeveelheid rub die we hier maken is genoeg voor 2 x de hoeveelheid vis maar je kunt het goed bewaren.

kabeljouwhaas-in-visklem-op-barbecueHeb je nog geen visklem dan moet je die zeker kopen, helemaal als je vaker vis wilt gaan bereiden. Het scheelt een hoop ellende als je je vis niet elke keer tussen de kooltjes weg hoeft te vissen.

kabeljouwhaas-gaar-in-visklem-op-barbecueAls de vis aan beide zijden mooi goudbruin is en de kerntemperatuur 60ºC is dan mag de vis er af. Niet later, maar ook niet veel eerder. Check dit met een digitale kerntemperatuurmeter.

kabeljouwhaas-gaarLaat de vis even 5 minuten tot rust komen onder wat aluminiumfolie voordat je de vis uit de klem haalt.

kabeljouwhaas-gaar-in-laagjesTrek de kabeljauw uit elkaar in laagjes met twee vorken. Nu kan je ook goed checken of de vis overal goed gaar is. Mocht je nog wat doorzichtige stukken zien dan is dat niet gaar.

Chili-vis-tortilla-met-gegrilde-kersen-salsaBeleg de warme tortillapannenkoekjes met de vis, wat kersensalsa, wat blaadjes koriander en knijp er nog wat druppels vers limoensap over uit.

Ingrediënten

 • 2 theelepels chilipoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels zout
 • 1 theelepel bruine suiker
 • ½ theelepel komijn
 • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • 700 gram kabeljauwhaas
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
 • 1 limoen

Bereiding

 1. Maak de kersen salsa, dit kan een dag van te voren.
 2. Mix alle onderdelen voor de rub in een kleine kom.
 3. Bereid de barbecue voor om te grillen en heet. Dus een oppervlak met houtskool net iets groter dan de vis. Als het rooster goed heet is maak je het rooster schoon met een borstel en een doekje met wat olie.
 4. Smeer de vis in met een beetje olijfolie en strooi de rub gelijkmatig over beide zijden. Niet overdrijven. De rub is erg pittig en neemt gauw de overhand.
 5. Nu kan je kiezen om de kabeljauw in een visklem te doen. Wij raden het wel aan als je geen hele vis bereid.
 6. Leg de vis op het rooster direct boven de hitte en sluit het deksel.
 7. Na 5 minuten check je voorzichtig de onderkant of deze niet te bruin wordt. Als ook de zijkanten van de vis al wat minder doorzichtig worden dan draai je de vis om.
 8. Gril nu de vis aan de andere kant tot de vis daar ook mooi goudbruin is en het vlees uit elkaar valt. De kerntemperatuur moet gaar 60ºC zijn.
 9. Leg de vis op een bord en laat deze 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.
 10. Verwarm de tortilla’s op het rooster ongeveer 30 seconden per stuk.
 11. Trek de vis uit elkaar in laagjes met 2 vorken.
 12. Vul de taco met de vis en de kersensalsa en serveer met een beetje koriander en een partje limoen.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook