In English

Dubbele smashburger met kaas

In samenwerking met

Dubbele smashburger met kaas

Wat is er nu eigenlijk het lekkerst aan een hamburger? Is het het vlees, de saus, de uien, de combinatie van alles? Wij denken dat het de korst van de burger is. En wat als je nou een burger kan maken met zoveel mogelijk korst? Dat noem je dan een smashburger. En wat als je dan nog meer korst wilt? Dan maak je een dubbele smashburger.

Omdat de smashburger razendsnel klaar is en ook niet hoeft te rusten na het grillen zorgen we dat we alvast de broodjes geroosterd hebben. De broodjes smeren we in met mayonaise i.p.v. boter. Mayonaise is gewoon vet en je kan het lekker makkelijk smeren. En de broodjes worden prachtig goudbruin. Wij zijn in Nederland trouwens gezegend met prachtige zachte bolletjes voor deze smashburger. Elke supermarkt heeft ze liggen. 

De ballen gehakt gril je op een gloepend hete grillplaat of gietijzeren skillet. Kamado Joe heeft een prachtige gietijzeren plaat die aan 1 kant geribbeld is en aan de andere kant glad. Vet is niet nodig want het vet in de hamburger is genoeg. Hoe droger je werkt des te beter wordt de korst. Om te zorgen dat het gehakt niet aan je spatel blijft hangen kan je een stuk bakpapier gebruiken.

Daarna druk je met een spatel op de bal tot deze zo plat mogelijk is. Om extra druk te zetten gebruiken we een tang. Doe je dit niet dan verzekeren we je dat je spatel in 1 smashburger sessie helemaal krom is.

Je wacht net zo lang tot de bovenkant van de smashburger bruin wordt. Dan schraap je de burger met een scherpe spatel van de grillplaat. Zorg ervoor dat je alle stukjes meepakt. Anders heb je het voor niets gedaan.

Net na het omdraaien gooi je een plak kaas op 1 van de burgers. Dan leg je de andere burger erboven op. Dan wacht je tot de kaas gesmolten is. De lekkerste stukjes kaas zijn de delen die de grillplaat geraakt hebben. Die mag je er als grillmaster afbreken en opeten. Dat heb je verdiend.

Als je alles klaar hebt liggen dan kan je in een kwartier tijd 4 prachtige smashburgers maken. Zo snel gaat het. Zorg dat je alvast wat frietjes gefrituurd hebt en trek een biertje open. Eet smakelijk.

Ingrediënten

 • 500 gram gehakt voor 4 dubbele smashburgers
 • 4 zachte bolletjes
 • Mayonaise
 • Peper en zout
 • Sla
 • Jalapeño hamburgersaus
 • Dungesneden rode ui
 • 4 plakken Goudse belegen
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Verdeel het gehakt in gehaktballen van 60 gram elk
 2. Snij de zachte bolletjes doormidden en smeer de zijkant in met mayonaise. Rooster de bolletjes even tot ze goudbruin zijn.
 3. Leg 2 ballen gehakt op de grillplaat of gietijzeren skillet en druk ze zo plat mogelijk met een spatel en tang om extra druk te zetten.
 4. Bestrooi beide burgers met zout en peper en wacht tot de bovenkant bruin wordt.
 5. Schraap de burger van de grillplaat en keer ze om. Leg een plak kaas op 1 van de burgers en leg de kale burger erboven op.
 6. Wacht tot de kaas gesmolten is en haal dan de burger van de plaat.
 7. Leg wat sla op de onderkant van de bol. Leg dan de dubbele smashburger er op. Dan wat rode ui en een flinke lepel jalapeño burger saus. Sluit af met de bovenkant van de bol.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook