Mango ananas salsa

Mango ananas salsa

Misschien had je het al door? Maar wij zijn gek op salsa. Heerlijke frisse, pittige salsa. Met verse groenten, gegrild of niet.

Maar ook met fruit kan je een geweldige salsa maken. Deze mango ananas salsa kan je net zo heet maken als je wil.

gesneden-mangoAlle andere ingrediënten voor de salsa gaan we snijden op een heel logische manier. De peper en de paprika gaan we zelfs helemaal niet voorbereiden. Maar met de mango moeten we wat leuks uithalen. We snijden plakken van de mango tot aan de pit. Dit kan je zeker 2 keer, maar met een beetje passen en meten kan je 3 plakken snijden.

nu snij je aan de vleeskant van de plak het vlees kruislings in tot aan de schil. Niet verder. de blokjes moeten ongeveer 1 x 1 cm worden.

gesneden-mango-2Als je nu de schil naar binnen drukt zal het vlees naar buiten komen zodat je heel veel vlees zichtbaar hebt. Zo krijg je meer delen die je kunt grillen.

ananas-mango-ui-limoen-rode-peper-en-paprika-gegrildDe limoen en de ui snij je door midden en dan kan alles op de barbecue. Keer de ananas op tijd om. De suikers in ananas en zeker ingeblikte ananas verbranden snel. De peper en de paprika keer je regelmatig. De rode peper heeft hier en daar wat gril randjes. De paprika moet rondom zwart worden. Echt waar.

ui-limoen-gegrildGegrilde limoen is erg lekker. Limoen is van zichzelf al wat zoeter dan citroen maar gegrild wordt het nog zoeter.

gegrilde-paprikaDe paprika mag van de barbecue af als hij rondom zwart is. Je ziet het vel al loskomen maar het is een heel gepulk om alles er af te krijgen.

gegrilde-paprika-in-ziplockzakAls je nu de gegrilde, nog warme paprika in een afsluitbare plastic zak stopt dan zal de stoom er voor zorgen dat het vel loskomt van het vlees.

gegrilde-paprika-ontvellenNa 20 minuten mag de paprika uit de zak. Nu trek je heel makkelijk het vel van het vlees.

rode-peper-met-en-zonder-pitOp dit moment kies je of je milde of hete salsa wilt. Wil je mild dan verwijder je de zaden en de zaadlijsten. Er wordt vaak gedacht dat de meeste hitte zit in de zaden maar die zit in de zaadlijsten. Dus wil je het heet dan laat je alles zitten als je het fijn snijdt.

mango-ananas-salsaMeng alles door elkaar. Besprenkel het met het gegrilde limoensap en roer er nog wat verse koriander door als je daar van houdt.

Ingrediënten

 • 1 rijpe mango
 • 3 ananas schijven
 • 1 rode paprika
 • ½ rode ui
 • 1 limoen
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 rode peper
 • verse koriander

Bereiding

 1. Snij plakken van de mango zonder de mango te schillen
 2. Snij een ruitpatroon in het vlees tot het vel en besprenkel met een beetje olijfolie
 3. Snij de ui in kwarten en de limoen in 2-en
 4. Gril de paprika totdat deze rondom zwart is. Doe deze dan in een afsluitbare plastic zak.
 5. Gril de ananas, mango, peper en limoen over middelmatige hitte totdat er grilstrepen ontstaan
 6. Haal de paprika uit de zak en verwijder het zwarte velletje
 7. Verwijder van de peper de zaadjes en zaadlijsten als je niet heel heet wilt
 8. Snij alles tot de gewenste dikte
 9. Knijp de limoenen uit en meng dit met de honing en balsamicoazijn
 10. Roer alles door elkaar en breng op smaak met een beetje zout
 11. Voeg als laatste de koriander erdoor

Gearchiveerd onder:

, , , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook