Deze mexicaanse karbonade heeft een unieke smaak die je niet of nauwelijks tegenkomt op een hollandse barbecue. Serveer er een lekkere frisse salsa bij en je bent klaar.
Ingrediënten
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel koriander
- 1 theelepel oregano
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 limoenen, 1 voor de sap en vruchtvlees en 1 in partjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 4 stevige schouderkarbonades
Bereiding
- Meng in een grote ondiepe kom de chillipoeder, koriander, oregano, knoflook, vruchtvlees van de limoen en het limoensap en de olijfolie
- Smeer de karbonades in met zout en peper
- Gooi de karbonades in de kom en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn
- Leg ze nu minstens 3 uur in de koelkast
- Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze op de barbecue gooit
- Barbecue de karbonades ongeveer 12 minuten om en om
- Serveer met de partjes limoen en salsa