Mexicaanse karbonade

Deel:


Deze mexicaanse karbonade heeft een unieke smaak die je niet of nauwelijks tegenkomt op een hollandse barbecue. Serveer er een lekkere frisse salsa bij en je bent klaar.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel chillipoeder
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 theelepel oregano
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 limoenen, 1 voor de sap en vruchtvlees en 1 in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 4 stevige schouderkarbonades

Bereiding

  1. Meng in een grote ondiepe kom de chillipoeder, koriander, oregano, knoflook, vruchtvlees van de limoen en het limoensap en de olijfolie
  2. Smeer de karbonades in met zout en peper
  3. Gooi de karbonades in de kom en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn
  4. Leg ze nu minstens 3 uur in de koelkast
  5. Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze op de barbecue gooit
  6. Barbecue de karbonades ongeveer 12 minuten om en om
  7. Serveer met de partjes limoen en salsa


Deel, like of reageer op Mexicaanse karbonade via Facebook

Top