In English

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo is de makkelijkste salsa die er is. Het is een frisse mix van verse tomaten en ui. Daarna mag er van alles bij om het wat spannender te maken. Traditioneel is dat een hete peper, limoensap en zout.

Wij hebben het altijd op tafel bij de chili con carne, als salsa bij een lekker broodje of in plaats van chimichuri. Maar je kunt het ook gebruiken als dipsaus voor de tortillachips.

Om een goeie Pico de Gallo te maken gebruik je alleen verse ingrediënten. Verse pepers en uien zijn altijd in te koop. Goeie tomaten is af en toe een beetje zeuren. Mocht je nu geen goeie grote tomaten vinden neem dan kleinere cherry tomaten.

Officieel gebruik je voor Pico de Gallo Jalapeño pepers. Maar spaanse pepers zijn ook geen probleem. De salsa maak je af met een handvol verse koriander en sap van verse limoen.

Als je bang bent dat het te heet is verwijder dan eerst de pitjes en de zaadlijsten van de pepers voordat je ze gaat snijden. Ook houd niet iedereen van koriander dus die kan je er ook apart bij zetten voor de liefhebber.

Pico de Gallo smaakt goed bij taco’s, gegrilde vis en tortilla chips. Maar We zijn er van overtuigd dat je meer toepassingen vindt.

Ingrediënten

  • 2 flinke tomaten
  • 1 grote witte ui
  • 1 Jalapeño peper
  • Sap van 1 limoen
  • Verse koriander
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een fijnmazig vergiet. Bestrooi ze met een theelepel zout en laat ze uitlekken.
  2. Snij de ui en de peper en mix met de tomaten.
  3. Snij een handvol koriander en gooi dat erbij samen met een schuit limoensap.
  4. Picco de Gallo blijft ongeveer 24 uur goed.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook