BBQ-helden

Pico de Gallo

Pico de Gallo is nou echt iets wat bij een Mexicaans gerecht hoort. En mocht je het een keer geprobeerd hebben dan weten we zeker dat je het vaker maakt bij andere gerechten. Picco de Gallo is een frisse mix van verse tomaten en ui met genoeg pit van de pepers om het spannend te maken.

Om een goeie Pico de Gallo te maken gebruik je alleen de beste ingrediënten. Verse pepers en uien zijn altijd in ruime mate te koop. Maar tomaten is af en toe een beetje zeuren. Mocht je nu geen goeie grote tomaten vinden neem dan kleinere cherry tomaten.

Officieel gebruik je voor Pico de Gallo Jalapeño pepers. Maar spaanse pepers zijn ook geen probleem. De salsa maak je af met een handvol verse koriander en sap van verse limoen.

Als je bang bent dat het te heet is verwijder dan eerst de pitjes van de pepers voordat je ze gaat snijden. Niet iedereen houd van koriander dus die kan je ook apart erbij zetten voor de liefhebber.

Pico de Gallo smaakt goed bij taco’s, gegrilde vis en tortilla chips.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • 2 flinke tomaten
  • 1 grote witte ui
  • 1 Jalapeño peper
  • Sap van 1 limoen
  • Verse koriander
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een fijnmazig vergiet. Bestrooi ze met een theelepel zout en laat ze uitlekken.
  2. Snij de ui en de peper en mix met de tomaten.
  3. Snij een handvol koriander en gooi dat erbij samen met een schuit limoensap.
  4. Picco de Gallo blijft ongeveer 24 uur goed.

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard