Pittige perzik kippenvleugels

Pittige perzik kippenvleugels

Eigenlijk gaat er toch niets boven een paar lekkere kippenvleugels. Natuurlijk zijn wij ook gek op een goeie steak maar je kan ons elk moment van de dag een paar goeie kippenvleugels voorzetten.

We hadden al een hele fijne perzik barbecuesaus en daar gaan we ze mee aflakken. Dan heb je pittige perzik kippenvleugels.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de kippenvleugels en dep ze droog met een stuk keukenpapier
  2. Giet wat olie over de kippenvleugels en bestrooi ze ruim met grof zout en witte peper
  3. bereid een barbecue voor met 2 zones voor een indirecte bereiding op ongeveer 130/140°C
  4. Leg de kippenvleugels aan de koelere kant van de barbecue zo ver mogelijk van de hitte. Heb je rookhout dan kun je dit nu toevoegen
  5. Laat de vleugels 3 kwartier liggen. Ze moeten uiteindelijk een kerntemperatuur hebben van 70°C. Dan zijn ze gaar maar nog niet op hun lekkerst.
  6. Het laatste kwartier vul je een aluminiumbakje met wat pittige perzik barbecuesaus. Deze zet je naast de kippenvleugels om op te warmen. Let op dat het bakje niet boven de kooltjes ligt. Dan zou de saus verbranden.
  7. Als de saus warm is en de kippenvleugels mooi goudbruin dan haal je ze door de saus en gril je ze af aan de hete kant van de barbecue. Pas op dat de saus niet verbrand.
  8. Zijn de kippenvleugels naar je zin dan serveer je ze warm met los wat extra saus voor degene die daar zin in heeft.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook