Pulled pork jalapeño poppers

Pulled pork jalapeño poppers

Jalapeño poppers zijn een pittige snack waar wij gek op zijn. We herkennen ze van een afstand en als de schaal rondgaat op een barbecuefeestje dan zijn ze vaak als eerste op.

Van oorsprong zijn het uitgeholde pepers met daarin roomkaas, verse kruiden en soms gehakt. Dan gaan ze met een laagje paneermeel de frituurpan in.

Als de popper gevuld wordt vanaf de punt zodat de ronde vorm intact blijft wordt het ook wel een ABT genoemd. ABT staat voor Atomic Buffalo Turd, oftewel Nucleaire Buffel Keutel. Verzin het maar.

Als de popper na het vullen omwikkelt wordt met spek dan heet het een Armadillo ei. Je snapt misschien wel waarom. Wij houden het op Jalapeño popper.

Op de naam Jalapeño popper zit sinds 1992 zelfs een trademark. Maar de snack is zo fantastisch dat wij ons afvragen of er niet altijd een versie van deze snack in de Mexicaanse keuken is geweest.

Jalapeño pepers zijn van zichzelf heerlijk van smaak en pittig maar niet al te pittig. Om ze te vullen snij je ze doormidden en verwijder je de  zaadjes en zaadlijsten met een theelepeltje. Zo krijg je een bootje.

Schraap daarna nog even na om alle zaadlijsten te verwijderen. Die zorgen voor de echte hitte. Maak je er een hoop dan wordt je wat slordig en dan heb je meteen een leuk spelletje bij het eten. Gaat de volgende pijn doen of niet.

Je kan de jalapeño pepers vullen met wat je wil. Wij hadden nog wat pulled pork over en vonden dat we daar iets leuks mee moesten doen. We doen er ook nog ananas bij als extra frisse smaak.

Schil een verse ananas en verwijder de harde kern. Deze is vaak bitter.

Hak daarna de ananas fijn in een soortgelijke dikte als de pulled pork.

Meng de ananas en pulled pork goed door elkaar en vul de jalapeño pepers. Er mag een beetje een kop op zitten.

Hak wat feta fijn en bestrooi de gevulde pepers met de feta.

Leg nu de gevulde jalapeño pepers aan de koelere kant van de barbecue. Sluit het deksel en wacht tot de pepers zacht zijn en de feta iets gebruind. Wacht niet tot de feta gaat smelten. Dat gaat namelijk niet gebeuren. Wil je dat wel dan moet je een andere soort kaas gebruiken.

Serveer de pulled pork jalapeño poppers met een salsa.

Ingrediënten

 • 6 Jalapeno pepers
 • 100 gram pulled pork
 • 100 gram verse ananas
 • 50 gram van een plak feta
 • Salsa

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur rond de 200°C
 2. Snij de Jalapeno pepers doormidden. Probeer het steeltje ook doormidden te snijden. Ziet er leuker uit bij het serveren.
 3. Verwijder met een theelepel de zaadjes en de zaadlijsten. Wil je het echt pittig laat dan de zaadlijsten zitten. Let wel op. Ze worden dan echt pittig. Je bent gewaarschuwd.
 4. Hak de verse ananas in stukjes zodat ze goed te mengen zijn met de pulled pork. Meng het zo door elkaar dat je bij elke hap een gelijke hoeveelheid pulled pork en ananas krijgt.
 5. Vul alle helften van de pepers met het pulled pork/ananas mengsel.
 6. Hak de feta in kleine brokjes en strooi dit over de gevulde pepers.
 7. Leg de pepers aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel.
 8. Laat de pepers 30 tot 40 minuten liggen of totdat de feta goudbruin en de pepers zacht zijn.
 9. Serveer meteen met of zonder de salsa.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook