Zin in geweldige kippenvleugels? Deze vleugels zijn op smaak gebracht met een unieke marinade die de perfecte balans vindt tussen zoet, pittig en hartig.
Wij hebben deze kippenvleugels indirect bereid in onze ketelbarbecue, maar dit gaat ook prima op een gasbarbecue met 2 of meer branders.
Zet 1 van de branders aan tot een kerntemperatuur van ongeveer 150ºC en leg de vleugels aan de andere kant.
Ingrediënten
- 500 gram kippenvleugels
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels honing
- Sap van een sinaasappel
- 1 el sojasaus
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl sriracha
- 1 tl gemalen komijn
- Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
Voor het afgrillen
- 3 el honing
- 3 el olijfolie
Bereiding
- Meng alles voor de marinade, doe de kippenvleugels in een ziplockzak en giet daar de marinade bij.
- Masseer de marinade goed rond en laat alles zo 3 uur in de koelkast marineren.
- bereid een barbecue voor met 2 zones en een indirecte temperatuur van 150ºC.
- Leg de vleugels boven het gedeelte zonder kolen en sluit het deksel.
- Laat nu de vleugels 3 kwartier liggen. Je zou ze tussendoor een keer om mogen keren.
- Smeer de vleugels de vleugels in met een 50/50 mix van honing en olijfolie en gril ze kort om en om.