Deze Griekse aardappeltjes zijn een hele makkelijke side dish bij elk barbecuefeestje. Het Griekse smaakje komt van de verse oregano en knoflook.
De aardappeltjes snij je in partjes van een dikke centimeter. Probeer te beginnen met aardappeltjes van hetzelfde formaat. Deze kleine aardappeltjes snijden we in 6 partjes. Grotere aardappelen kan je misschien in 8 partjes snijden.
Over de aardappeltjes giet je een paar eetlepels olijfolie en een beetje rode wijnazijn en bestrooi je met zout, knoflookpoeder, verse oregano en rode ui. Dan heb je de Griekse smaak wel te pakken.
Je neemt 2 vellen aluminiumfolie. 1 gebruik je voor de bodem. Daarop leg je de aardappeltjes. Dit zijn 3 aardappeltjes. Wil je er meer dan pak je grotere vellen folie. Of je maakt 2 pakjes natuurlijk.
Het volgende vel leg je er boven op en dan vouw je de randen naar binnen. Nu prik je in het bovenste vel wat gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen en je een gelijkmatige garing krijgt in het hele pakketje.
Het hele pakketje gaat indirect op de barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C. Zo’n pakketje kan je mooi naast de rest van de gerechten leggen. Sluit het deksel en na 30 tot 40 minuten check je hoever de aardappeltjes zijn.
Je prikt met een tandenstoker door de folie in een aardappel. Als deze er makkelijk in en uitgaat dan zijn de aardappeltjes klaar.
Zo kunnen ze eruit zien. Mooi goudbruin en de geur is geweldig. Let op! Ze zijn niet gegrild. Wil je ze echt wat krokanter dan gebruik je wat meer olijfolie en mogen ze boven directe hitte.
Serveer de aardappeltjes met andere Griekse gerechten en zet er een flinke kom tzatziki naast. Ze zijn op voordat je er erg in hebt.
Ingrediënten
- 3 rode aardappeltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 halve rode ui
- 4 takjes verse oregano
- ½ theelepel grof zout
- ½ theelepel knoflookgranulaat
Bereiding
- Bereid een barbecue voor op 200°C.
- Snij de aardappeltjes in partjes van een dikke centimeter.
- Snij de verse oregano fijn en de ui snipper je.
- Meng de aardappeltjes met de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, ui, zout en knoflookgranulaat.
- Verdeel de aardappeltjes over een vel aluminiumfolie en sluit het af met een ander vel folie.
- Vouw de randen naar binnen en prik bovenin wat kleine gaatjes.
- Leg het pakket op de barbecue en sluit het deksel.
- De aardappeltjes zijn klaar na ongeveer een half uur. Check met een tandenstoker.