Griekse groenten van de vuurplaat

In samenwerking met

Griekse groenten van de vuurplaat

Deze gegrilde groenten krijgen een Grieks tintje door de verse oregano en munt waarmee we de groentes marineerden. Het is een frisse groenteschotel die je elk seizoen op tafel kunt zetten.

Voor deze groenteschotel kan je eigenlijk elk soort knolgroente gebruiken die er dat seizoen in de winkel liggen. Deze keer gebruikten wij wortel, pastinaak, courgette en aubergine. Het is belangrijk dat je de groenten snijdt tot ze allemaal ongeveer dezelfde dikte hebben. Zo zullen ze straks tegelijk klaar zijn als je ze grilt.

Omdat de wortel en pastinaak een stuk harder zijn koken we die eerst een kwartiertje om ze wat zachter te maken. Daarna laat je ze afkoelen en gaan ze bij de rest van de groenten. Let op dat je de aubergine en courgette pas gaat snijden voordat je de marinade eroverheen gooit. Deze groenten hebben de neiging om te verkleuren als ze in contact komen met zuurstof. De citroen in de marinade stopt dit proces.

We grillen de groenten om en om op onze Grillrost vuurplaat. Zo kunnen we verschillende gerechten tegelijk bereiden zodat we alles tegelijk op tafel kunnen zetten.

Als de groenten rondom een mooi kleurtje hebben gekregen gooien we alles in een ovenschaal en die schuiven we naar de buitenste rand van de vuurplaat. Zo hou je het warm totdat alles klaar is. Voor de lekker gaat er nog wat feta overheen en voor de lekker en mooi nog wat verse munt.

Ga jij deze Griekse groenten ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Wortel
 • Pastinaak
 • Courgette
 • Aubergine
 • Feta

Voor de marinade

 • 2 el olijfolie
 • Citroensap van een halve citroen
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl chiliflakes
 • Handjevol verse gesneden oregano en munt
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de wortel en pastinaak en lange repen en kook deze 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en snij de courgette en aubergine in dezelfde dikte als de wortel en pastinaak. Bewaar de halve citroen die je niet gebruikt voor het sap.
 3. Doe alles in een flinke schaal en schenk de marinade eroverheen. Hussel alles door elkaar en zet het in de koelkast.
 4. Bereid een grillplaat voor met middelmatige hitte en verdeel de groenten over de plaat. Leg ook de halve citroen met de snijkant op de plaat. Gril de groenten om en om tot ze een paar mooie grillstrepen hebben.
 5. Gooi alles in een schaal en bestrooi met brokken feta en nog wat verse munt. Knijp vervolgens de gegrilde citroen uit over de schaal.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook