Wel eens in Griekenland geweest en op straat een pitaatje hamburger gekocht of ander broodje vaag vlees? Hieronder vind je een recept voor Griekse lamsburgers in een pita broodje.
Een burger met saus in een pitabroodje vinden wij van bbq-helden verdraaid makkelijk omdat je dan niet aan de ene kant een hap neemt terwijl dan aan de andere kant de saus over je T-shirt of op je schoenen druipt.
Mits je aan de opengesneden kant begint te eten natuurlijk maar dat is logisch.
Een pitabroodje met vlees is op zijn best als hij uitpuilt met vlees en bijbehoren. Hieronder staan een aantal suggesties:
- ijsbergsla
- tomaten, in dunne plakjes
- rode ui, in dunne ringen gesneden
- verkruimelde feta kaas
- Tzatziki en dan het liefst zelfgemaakt
- Paprikasaus
Of alles tegelijk natuurlijk.
Ingrediënten
- 1 sneetje wit brood, korst verwijderd en in dobbelsteentjes van ½ cm gesneden
- 2 eetlepels melk
- 2 fijngesneden sjalotten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels fijngehakte verse munt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ¾ theelepel zout
- ½ theelepel vers gemalen zwarte peper
- 750 gram lamsgehakt (niet mager)
- 6 grote pita broodjes En die kan je heel makkelijk zelf maken.
Bereiding
- Combineer brood en melk in een middelgrote kom, en pureer tot een pasta.
- Voeg de fijn gehakte sjalotten, uitgeperste knoflook, munt, oregano, zout, peper en meng goed.
- Voeg het gehakt toe, en meng de ingrediënten door het gehakt zonder al te zwaar te kneden. Maak vervolgens 6 burgers van zo’n 2 cm dik met behulp van een burgervorm.
- Vet de grill in met in olie gedipt keukenpapier. Grill de burger boven een hete barbecue, 3 minuten aan weerszijden.
- Leg de pitabroodjes op de hete barbecue, 1 minuut aan weerszijden
- Snijdt de pita open en vul deze met de burger en een topping naar keuze