Italiaanse karbonade

Italiaanse karbonade

Ken je dat? Soms heb je gewoon zin in een karbonade. En dan wil je ook meteen een hele fijne karbonade.

Deze karbonade in Italiaanse stijl heeft een subtiele smaak. De combinatie van de iets bittere salie met de knoflook past perfect bij de vettere schouderkarbonade.

Schouderkarbonade-DoerakJe zorgt natuurlijk voor een paar goede karbonades. Dit zijn Doerak schouderkarbonades van anderhalve centimeter dik van onze slager Chris van Boeijen. Zoals je kunt zien heeft het mooi intramusculair vet wat ervoor zorgt dat het vlees lang lekker mals en sappig blijft tijdens de garing.

kruidenmix-Italiaanse-karbonadeDe mix van Salie, knoflook, zout, zwarte peper en olijfolie. Wij hebben hier voor de mooi wat roze peper bijgedaan.

schouderkarbonade-in-kruidenmixMasseer de karbonades lekker in met de mix en zet ze gekoeld weg.

schouderkarbonade-direct-grillenJe kunt het barbecueen van de karbonades op 2 man manieren aanpakken. Het ligt aan de dikte en temperatuur van het vlees welke de voorkeur heeft.

Zijn ze anderhalve centimeter, of dikker, en net uit de koelkast dan leg je de karbonades eerst 20 minuten aan de koelere zijde van de barbecue. Zo kan de karbonade alvast rustig op temperatuur komen. Ook wordt de buitenkant wat droger zodat deze straks sneller mooi bruin wordt.

Zijn ze dunner dan anderhalve centimeter en net uit de koelkast of anderhalve centimeter en op kamertemperatuur dan gaan ze direct boven de hete kolen.

schouderkarbonade-direct-grillen-2Varkensvlees mag je best medium rare eten en als je goed vlees hebt is dat ook erg lekker. Wil je dat een keer proberen, neem dan een dikkere karbonade en gaar het vlees tot 63°C.

italiaanse-karbonade

Ingrediënten

 • 3 schouderkarbonades van 1 tot 1,5 cm dik
 • 4-5 blaadjes verse salie
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 theelepel zout
 • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
 • 2 theelepels olijfolie

Bereiding

 1. Snij de salie, pers de knoflook en meng dit met de zout, zwarte peper en de olijfolie.
 2. Dep de karbonades droog en smeer ze aan beide zijden in met de mix.
 3. Laat de mix een uurtje gekoeld intrekken. Een nachtje mag ook.
 4. Bereid een barbecue voor met 2 zones.
 5. Maak het rooster goed schoon en leg de karbonades boven de hete kant.
 6. Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin zijn. Of tot een kerntemperatuur van 60°C voor medium rare of 70°C voor well done.
 7. Laat de karbonades 5 minuten rusten en serveer

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook