Krokante karbonades van de barbecue

In samenwerking met

Krokante karbonades van de barbecue

Deze schouderkarbonades krijgen hun krokante buitenkant door een dikke laag paneermeel en een hete pan op de barbecue. De smaak mag je zelf beslissen of je neemt ons recept over. succes verzekert.

Overal ter wereld is er wel een variant van deze krokante karbonades. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk hebben ze natuurlijk de schnitzel, In Italie de cotoletta alle Milanese en in Japan kennen ze de katsu. Dat zijn allemaal varianten van hetzelfde recept waar ze dungeslagen karbonades bedekken met een laagje paneermeel.

Wij hebben onze versie gemaakt met dikke karbonades die we zelf hebben gesneden uit een halve procureur. Je mag natuurlijk ook je slager vragen om 2 cm dikke karbonades. In principe kan je elke soort karbonade gebruiken voor dit recept maar wij vinden schouderkarbonades het lekkerst. Het extra vet geeft deze karbonades net even die extra smaak.

Nadat de karbonades een nachtje in een marinade van ei, sojasaus en gember hebben gelegen halen we ze door de gekruide paneermeel. Dit vormt straks de krokante korst en geeft een extra laagje smaak.

Deze karbonades bak je in een pan in een laagje olie in de barbecue met een keteltemperatuur rond de 200ºC. Natuurlijk kan je ze ook in de keuken in een pan maken maar wij staan liever buiten. Zonnetje in je nek en een koud biertje in de hand en dan rustig wachten tot de paneermeel een korstje gevormd heeft. Hoe klinkt dat?

Dan draai je ze om en wacht je tot de andere kant net zo’n korstje heeft. Daarna keer je ze nog een paar keer tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 65ºC. Je keert ze regelmatig, en voorzichtig, om de korst niet te laten verbranden en zo droog mogelijk te krijgen.

En dan heb je een geweldig sappige karbonade met een krokante korst. Ga jij deze karbonades ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 schouderkarbonades
 • 4 el olijfolie
 • Eiwit van 2 eieren
 • 2 el sojasaus
 • 1 duimgroot stuk verse gember geraspt
 • 1/2 tl knoflookgranulaat
 • 1 tl paprikapoeder
 • 20 gram paneermeel
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Meng het eiwit, sojasaus en verse gember. Giet dit in een ziplockzak en stop daar de karbonades bij. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit hem dan. Kneed de marinade een beetje in en laat de karbonades dan een paar uur tot een hele nacht marineren.
 2. Bereid een barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC en een koekenpan of skillet.
 3. Meng de paneermeel, knoflookgranulaat en paprikapoeder. Haal de karbonades uit de marinade en bedek ze met de paneermeel tot je geen droge plekken meer ziet.
 4. Wacht tot de pan goed warm is en giet dan de olie erin. Leg de gepaneerde karbonades voorzichtig in de pan en wacht tot er zich een korst gevormd heeft.
 5. Keer voorzichtig de karbonades en doe hetzelfde met de andere kant. Keer daarna het vlees regelmatig tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 65ºC.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook