In English

Pork belly burnt ends spiesen

Pork belly burnt ends spiesen

Burnt ends van buikspek staan regelmatig bij ons op tafel. Naast de kippenvleugels doen ze het geweldig op een feestje. Maar het wordt pas echt feest als je je vlees op een stokje serveert. Hier hebben we dus de burnt ends spiesen voor.

De makkelijkste manier om het buikspek aan spiesen te krijgen is door de spiesen in het vlees te steken en ze dan los te snijden. Daarna voorzie je ze van een lekkere laag dry rub. Wij gebruikten Pork Powder van Big Boy BBQ and Smoke. Een mooie basis rub met venkel.

We maken van onze ketelbarbecue een smoker door 1 van de brikettenbakjes te vullen met koude briketten. Dan steken we met een brikettenstarter ongeveer 8 briketten aan en die leggen we erbovenop. Daar bovenop gaat weer een blokje rookhout. Deze keer gebruikten we appel. Zorg dat het luikje van je rooster boven het bakje opent zodat je eventueel briketten of rookhout toe kunt voegen.

De thermometer in het deksel van een barbecue geeft eigenlijk altijd de verkeerde temperatuur aan. Daarom gebruiken we bij deze bbq sessie de Smoke van Thermoworks. Hier sluiten we twee probes op aan waarvan er eentje de keteltemperatuur in de gaten houd.

De ander gaat in het vlees. Let op dat je niet tegen je spies aanzit. Anders meet de probe de verkeerde temperatuur en is het vlees aan het eind nog niet mals genoeg.

Na een uurtje of 2 is de kerntemperatuur ongeveer 80°C. heb je geen geduld dan kan je ze nu van het rooster halen en lekker op peuzelen. Je zou ze ook nog even kort kunnen grillen boven directe hitte. Wij garen ze nog even door omdat we het buikspek zo zacht willen hebben dat ze net niet van het stokje vallen.

Dat bereiken we door de spiesen in te pakken in aluminiumfolie. Eerst leggen we de spiesen in een aluminium bak en daarna bestrooien we de spiesen met een beetje rietsuiker en stukjes boter. De thermometer steken we door de folie terug in het vlees en de Smoke stellen we in op 96°C. Sluit het deksel, trek het eerste biertje open en wacht rustig af.

Na nog een uur zijn de pork belly burnt ends spiesen klaar. Het vlees is geweldig zacht en de pork powder geeft een heerlijke geur af die de buren ook nieuwsgierig maakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

  1. Steek metalen spiesen om de 2,5 centimeter in het vlees. Snij daarna het vlees in stukken tussen elke spies.
  2. Bestrooi de spiesen rondom met een egale laag van de dry rub.
  3. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 150°C. Leg de spiesen aan de koele kant van het rooster, steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel.
  4. Als de buikspek 80°C bereikt heeft dan leg je de spiesen in een aluminium bak. Bestrooi ze met rietsuiker en leg stukjes boter op het vlees. Sluit de bak af met aluminiumfolie en zet de bak weer terug in de barbecue tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 96°C.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook