Pulled beef tortilla

Pulled beef tortilla

Wij hadden al eens pulled beef gemaakt en vonden het zo lekker dat we meer wilden doen met pulled beef. Daarom deze pulled beef tortilla. Wij weten nu al zeker dat als je dit 1 keer gemaakt heb dat je het vaker gaat maken. Al is het alleen maar om van het gezeur van de rest van de familie af te komen.

We zorgen met deze bereiding ervoor dat het vlees nooit droog kan worden. En verder houden we de smaken heel simpel omdat een stuk rundvlees, zeker van een mooi ras, van zichzelf al heel lekker is.

Bieflap-met-peper-zout-en-chilliflakesEen goed stuk vlees heeft niet veel nodig. Dit is een Chuck eye steak en heeft genoeg aan wat peper, zout en chillivlokken. Wil je toch wat meer smaak dan werkt komijn, kaneel en gedroogde oregano ook heel goed.

Bieflap-indirect-op-de-weber-met-2-blokjes-kersenhoutGebruik voor het roken blokjes of snippers in aluminiumfolie. Experimenteer zelf met smaken rookhout. Rundvlees kan best wel wat hebben. Wij gebruiken graag kersenhout. Een milde rook die zorgt voor een mooie roze rookring.

Bieflap-2-uur-gerookt-met-kersenhoutNa een uurtje of 2 is een kerntemperatuur van 60ºC bereikt. Om het zachter worden te bespoedigen en de smaak van de saus goed in het vlees te laten trekken gaan we het vlees inpakken

bieflap-in-de-hete-tomatensausGiet de saus over het vlees. het is niet nodig om het vlees helemaal in de saus te hebben. Doordat je de folie goed afsluit zal alles goed gestoomd worden.

Bieflap-in-de-tomatensaus-texas-crutchNu heeft roken natuurlijk geen zin meer. Misschien alleen nog om de buren te pesten.

bieflap-na-2-uur-in-de-tomatensausAls het vlees zacht is, en dat gebeurt rond de 90°C intern, dan mag je het vlees uitpakken en misschien even kort afgrillen om de saus wat te karameliseren. De rest van de saus bewaar je.

pulled-beef-aangrillenHet deksel hoeft nu niet meer dicht. Liever niet want je moet goed in de gaten houden of het niet te hard gaat. Als de korst mooi donkerbruin is dan ben je klaar.

pulled-beef-met-rookring“Pul” of trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en meng wat saus er door heen. Niet te veel maar dat moet je natuurlijk zelf weten. Je kan nu ook mooi de roze rookring zien. Haal tijdens het pullen de grote stukken vet die niet helemaal zijn weggesmolten weg.

pulled-beef-tortillaLaat nu iedereen zelf zijn eigen tortilla bouwen met verse groentes, hete sausen en sour cream.

Ingrediënten

 • Een paar dikke stukken rundernek (of chuck), minstens 2-2,5 cm dik
 • Peper
 • Zout
 • Chillivlokken
 • 3 tenen knoflook
 • 2 kleine witte uien
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 200 ml van je favoriete hete saus, wij gebruikten Sriracha. Je mag de hete saus natuurlijk ook zelf maken
 • Sap van 1 limoen

Bereiding

 1. Bekijk de lappen vlees goed en snij de losse stukken vlees weg. Laat de stukken vet zitten. Deze worden vanzelf zacht tijdens de low and slow bereiding. het vet heb je nodig om het vlees sappig te houden en voor de smaak natuurlijk.
 2. Bestrooi het vlees ruim met verse zwarte peper, zout en chillivlokken. Laat dit minimaal 40 minuten in de koelkast staan
 3. Bereid de barbecue voor met op 1 helft gloeiende briketten. Keteltemperatuur is ergens tussen de 120 en 150ºC. Lager mag, hoger dan zal het vlees niet zo zacht worden. Je mag nu ook wat rookhout toevoegen. 2 blokjes of een pakketje snippers in aluminiumfolie.
 4. Leg het vlees nu boven de koelere zone en sluit het deksel. Weersta de verleiding om te willen kijken voor zeker een uur. De kerntemperatuur van het vlees moet nu richting de 60°C. Al naar gelang de dikte van het vlees en de keteltemperatuur zal dit een uur tot 3 uur duren.
 5. Maak ondertussen van de rest van de ingrediënten en saus. Snij de knoflook en de uien fijn en verwarm alvast een beetje olie in een pan. Gooi nu de knoflook en de ui erbij totdat de ui glazig geworden is.
 6. Nu mogen de tomatenblokjes, de hete saus en het limoensap erbij. Laat alles iets doorkoken en dan mag het van het vuur.
 7. Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 60ºC, dan mag het in een aluminiumbakje of bak als het een flinke lap is.
 8. Giet de saus eroverheen en sluit het bakje af met een stuk aluminiumfolie.
 9. Nu zet je de bak weer indirect terug op de barbecue tot een kerntemperatuur van ongeveer 90-95ºC. Nu het vlees is ingepakt kan dit snel gaan.
 10. Warm al vast wat tortillapannenkoekjes op in de oven en snij wat groenvoer zoals komkommer en tomaat.
 11. Nu haal je het vlees uit de bak en leg je deze boven de hete kolen. Ze zijn niet meer zo heet als dat ze waren maar dat is prima. Bewaar de saus. Deze meng je straks weer voor een gedeelte door het vlees.
 12. Als het vlees aan beide kanten mooi donkerbruin is en weer wat steviger dan mag het eraf. Doe dit voorzichtig want het vlees is erg zacht geworden.
 13. Trek het vlees uit elkaar in een flinke schaal en meng wat saus door het vlees.
 14. Serveer met de opgewarmde tortilla’s en laat iedereen zelf erbij gooien wat ze willen. De eerder genoemde komkommer en tomaat werkt goed. Sour cream, en verse koriander is ook een goed idee.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook