Lamsbout aan het spit

Lamsbout aan het spit
foto: Peter Stevens

Dit is een recept voor lamsbout aan het spit van een vriend van de BBQ-helden. Dit was Peters inzending voor de Rufus Teague rubs winactie op facebook. Peter heeft deze lamsbout eind juni 2013 bereid op de camping. Dit is serieuze barbecue en toch niet eens heel moeilijk.

Zorg voor dranghekken want de hele camping zal bij je voortent staan, te wachten tot de bout van de barbecue af komt.

Serveer de lamsbout met muntsaus of een munt-limoen yoghurt saus.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix de tuinkruiden, knoflook, peper en olijfolie goed door elkaar
  2. Smeer de lamsbout zorgvuldig in met de mix
  3. Bind de lamsbout als rollade in met slagerstouw
  4. Stop de complete lamsbout in een flinke plastic zak met zo min mogelijk lucht. Als je het vacuüm kan verpakken moet je het zeker doen
  5. Laat de zak minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht in de koelkast liggen
  6. Bereid de barbecue voor voor indirect barbecueën en zorg dat de temperatuur ergens tussen de 110° en 150° zit.
  7. Heb je een grilspit dan is dit het moment om hem uit de schuur te halen. Prik je lamsbout aan het spit en probeer hem zo goed mogelijk te balanceren. Heb je geen spit is dat ook geen probleem, maar dan moet je de bout zeker elk kwartier even draaien
  8. Gril nu de lamsbout ca. 2 uur, waarbij je goed op de temperatuur let.
  9. De bout is klaar als hij een kerntemperatuur van 50° heeft. 55° voor medium rare en 60° voor medium. Verder moet je echt niet gaan. Dat zou jammer zijn.
  10. Haal nu de bout van de barbecue en laat hem nog een 15 minuten rusten. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur nog een paar graden stijgt tijdens het rusten. Dus haal hem 3° tot 5° eerder van de barbecue dan de kerntemperatuur aangeeft.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook